Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder dem. Läs mer om kakor och hur vi använder dem under sidan Om cookies.
Colligent
11 april 2019 | Colligent

Jessica Orrmyr – ny vd på Colligent

Jessica Orrmyr är sedan den första februari 2019 vd på Colligent. Med sina 15 år inom Collectorkoncernen är hon en av de som arbetat längst inom bolaget. Med sin passion, kunskap och erfarenhet ska hon nu fortsätta utveckla Colligent för framtiden.

Jessica Orrmyr har sett Collector gå från litet till stort under de 15 år hon arbetat i bolaget och har vuxit sida vid sida med alla dess utmaningar, möjligheter och förändringar. Jessica började sin resa på Collectors juridikavdelning där hon blev kvar i tio år, tills inkasso- och juridikverksamheten avknoppades 2015 och Jessica blev chefsjurist för det nystartade bolaget Colligent. För ett år sedan utsågs hon till vice vd och den första februari 2019 tillträdde hon som ny vd på Colligent.

I rollen som vd har Jessica det yttersta ansvaret för Colligents tillväxt och lönsamhet. Minst lika viktigt är förstås en fungerande verksamhet med bra företagskultur, nöjda kollegor och sunda värderingar.

– För våra företagskunder kan vi agera bollplank och verkligen vara en partner, medan styrkan gentemot gäldenärerna ligger i att vi är ett humant inkassobolag som vill hjälpa dem framåt och lösa deras skulder. Vi arbetar med människor, det måste alltid finnas i åtanke och är viktigt för oss på Colligent, säger Jessica.

Jessica menar att det roligaste med den nya tjänsten är möjligheten att vara med och påverka, att göra idéer till verklighet och samtidigt ge medarbetarna möjlighet att växa och utvecklas. Men visst är det en stor förändring att gå från chefsjurist till vd: 

– Som jurist har man ansvar för sina egna ärenden och mäter prestation i vunna mål och fakturerade timmar. Nu är jobbet mer strategiskt och min prestation visar sig snarare i nyckeltal och stämning på jobbet. Det är ett stort ansvar – men superkul!

Framtiden för Colligent ser ljus ut och det finns många planer i pipen. Bland annat utvecklas ett nytt koncept på företagssidan och dessutom kommer inkassotjänster för företag att lanseras i både Norge och Finland, länder där Colligent tills nyligen bara har arbetat med koncernens egna ärenden.

– Vi ser en jättefin tillväxt vilket är väldigt roligt. För att nå våra mål krävs även att vi satsar på våra kontor i Norge och Finland. Jag vill också jobba mer mätbart med kundnöjdhet, på så vis kan vi hela tiden utvecklas och bli ännu bättre.