Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder dem. Läs mer om kakor och hur vi använder dem under sidan Om cookies.
Colligent

Inkassoprocessen

Du gör en affär

Du köper någonting och väljer att betala med faktura. På fakturan anges vad du köpt, hur mycket du ska betala och när fakturan ska vara betald. Förfallodatumet kan variera mellan 10-30 dagar.

Du får en påminnelse

Om fakturan inte betalas i tid kan du få en påminnelse via brev, e-post eller sms, med en uppmaning att betala snarast möjligt.

Ärendet går till inkasso

Om du inte betalar fakturan, trots påminnelse, överlämnas ärendet till ett inkassobolag. Du får då ett inkassokrav med en ny uppmaning om att betala din skuld, inklusive ränta och inkassokostnad, inom den tid som anges i inkassokravet.

Kronofogden kopplas in

Om du inte betalar ditt inkassokrav i tid kan ärendet lämnas över till Kronofogden, vilket kan leda till att du får ytterligare avgifter samt riskerar att få en betalningsanmärkning.

Betalningsanmärkning

Om Kronofogden meddelar ett utslag mot en privatperson får denne en betalningsanmärkning som registreras hos kreditupplysningsföretagen. Denna finns kvar i tre år.

Logga in på Mina sidor

Logga in